
W ramach projektu "Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu" finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego uczniowie klas technikum agrobiznesu wraz z opiekunami: dyrektor panią Renatą Kozakiewicz, nauczycielem przedmiotów zawodowych panem Mariuszem Szczepkiem, który przygotował uczniów do konkursu i wychowawcą panią Iwoną Szajewską, gościli w urokliwym Dworku Mościbrody koło Siedlec. W zmagania finałowych nasi uczniowie wywalczyli III miejsce. Otrzymali nagrody i podziękowania, a także wzięli udział w warsztatach kulinarnych, podczas, których w atmosferze dobrej zabawy przygotowali obiad, którego podstawę stanowiło mięso wołowe i mięso indycze. Podczas pikniku w ogrodach dworku młodzież poznała tajniki kulinarne podczas sporządzania potraw, jak również miała okazję poznać kolegów z innych szkół biorących udział w konkursie. Uczniom serdecznie gratulujemy i czekamy na kolejne sukcesy
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie